Sultutio "Broen" - et opholdssted for unge-voksne

Solutio Broen er opholdssted/botilbud for dig og andre unge mellem 15 og 25 år, der kæmper med psykiske og sociale problemstillinger – måske også med misbrug eller kriminalitet – og derfor har behov for at bo et sted, hvor der er voksne pædagoger og medarbejdere med erfaring og faglig kompetence til at støtte og hjælpe dig med dine problemer, så du kan komme videre i en positiv retning med dit liv.

Inden vi i samarbejde beslutter, om du skal bo på Solutio Broen, er du velkommen til at komme på besøg sammen med din familie og din sagsbehandler. Vi bor i landsbyen  Skrøbelev på Langeland, lige uden for Rudkøbing  og tæt på broen til Fyn og Svendborg.

Du får dit eget værelse som vi gerne vil hjælpe dig med at indrette. Du må naturligvis gerne have dit eget musikanlæg, TV, computer osv. med og der er trådløst netværk på alle værelser.

Når du bor på Solutio Broen er undervisning og uddannelse noget, der er relevant for dig. Måske er du i gang med STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) eller deltager i vores varierende beskæftigelsestilbud alt efter dine interesser og kompetencer. I løbet af de første 3 måneder finder vi sammen ud af, hvordan din hverdag skal forme sig.

Som beboer på Solutio Broen får du tilknyttet din egen kontaktpædagog, som har særligt ansvar for, at det går godt for dig – og som du altid kan henvende dig til, hvis du har problemer. Din kontaktpædagog har også den primære kontakt med din familie og din sagsbehandler og evt. din UU-vejleder.

Du kan naturligvis få besøg af din familie og venner og komme hjem i weekender og ferier.

Vi tilbyder mange slags aktiviteter på Solutio!

Mange aktivitetsmuligheder

På Solutio Broen lægger vi stor vægt på fritidsaktiviteter og socialt samvær med hinanden – det gi’r ”ro i hovedet” og skaber ny energi!

Vi ror havkajak, dykker, klatrer og kører mountainbike!

Vi laver mad og spiser sammen. Hygger os med TV, computerspil eller fodbold – eller ta’r i biografen! Vi ta’r også på ture og ferie sammen…

Læs mere om aktivitetsmulighederne her på hjemmesiden…

Du får indflydelse - men vi forventer også noget af dig

På Solutio tror vi på, at alle mennesker har gavn af at lytte til andre og selv blive hørt. Derfor lytter vi til dig, ligesom vi forventer at du lytter til os! Du skal selvfølgelig have indflydelse på din dagligdag på Solutio Broen, hvor vi sammen sætter nogle mål, vi kan støtte dig i og styre efter.

To gange om måneden holder vi Beboer-møde. Her kan du og andre komme med gode idéer og forslag til forskellige ting, I gerne vil have til at ske. Disse ting bliver altid taget alvorligt og kommer med på det næste Personalemøde.

Hvis et opholdssted/botilbud for unge-voksne skal være et rart sted at bo, er det nødvendigt at vi hjælpes ad med at få det hele til at fungere fx madlavning, oprydning og rengøring.

Det er også vigtigt, at vi alle har en god tone over for hinanden – og at man viser respekt.

Vi forventer også, at du gør, hvad du kan for at passe dine ting – f. eks. uddannelse og fritidsaktiviteter.

Vi har faktisk ikke ret mange regler på Solutio Broen, men én regel er vigtig og vi forventer, at du respekterer den:

Alt som er ulovligt i samfundet omkring Solutio Broen, er også ulovligt på Solutio Broen!

Det gælder f.eks. stoffer, våben, tyveri og anden kriminalitet. Det er heller ikke tilladt at drikke alkohol i huset.